Επιμορφωτική δράση του ESR στη Δ/νση ΠΕ Γ΄ Αθήνας

Στις 8 Νοεμβρίου 2016, η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης ΠΕ Γ΄Αθήνας κ. Μαγαλιού Μαρία μας κάλεσε στο σεμινάριο “Καλές Πρακτικές δημιουργίας ηχητικών μηνυμάτων (σποτ) για τις ανάγκες μαθητικών ραδιοφωνικών παραγωγών” που διοργανώσαμε από κοινού με την Επιστημονική Εταιρία European School Radio για να επιμορφώσουμε συναδέλφους της περιφέρειάς της. 

Το σεμινάριο αυτό ήταν εισαγωγικό στη δημιουργία ραδιοφωνικών σποτ που είναι ο πρόδρομος της δημιουργίας ραδιοφωνικών εκπομπών. Σκοπός ήταν οι συνάδελφοι που παρευρέθηκαν να γνωρίσουν:

  • το μαθητικό ραδιόφωνο και ιδιαίτερα την πλατφόρμα του European School Radio του Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου,
  • τις δυνατότητες που παρέχει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές,
  • τα οφέλη που προκύπτουν στη σχολική κοινότητα μέσα από την εμπλοκή της στην παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών, ιδιαίτερα όσον αφορά το γραμματισμό στα μέσα (media literacy) και
  • με βιωματικό τρόπο, μέσα σε ομάδες, να δημιουργήσουν τα δικά τους ραδιοφωνικά σποτάκια.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, αφού παρακολούθησαν μια μικρή παρουσίαση για την Επιστημονική Εταιρία, χρησιμοποίησαν Φύλλα Εργασίας και δημιούργησαν τα δικά τους ραδιοφωνικά σποτάκια. Στο τέλος του σεμιναρίου συμπλήρωσαν φύλλο αξιολόγησης.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να διαβάσετε ή να κατεβάσετε τα Φύλλα Εργασίας και να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τα δικά σας!!! Επίσης μπορείτε να ακούσετε τα σποτάκια που δημιούργησαν οι ομάδες

Φύλλο Εργασίας 1
Για να το δείτε κλικ εδώ.
Φύλλο Εργασίας 2
Για να το δείτε κλικ εδώ.
Φύλλο Εργασίας 3
Για να το δείτε κλικ εδώ.
Φύλλο Εργασίας 4
Για να το δείτε κλικ εδώ.
Φύλλο Εργασίας 5
Για να το δείτε κλικ εδώ.
Το σποτ της 1ης Ομάδας
Τίτλος:Μικροί καλλιτέχνες  Ακούστε το εδώ .
Το σποτ της 2ης Ομάδας
Τίτλος: Ανακύκλωση  Ακούστε το εδώ .
Το σποτ της 3ης Ομάδας
Τίτλος: Παιδικές Χαρές  Ακούστε το εδώ .

Leave a Reply